BrightPensioen draait break-even

0

BrightPensioen heeft het aantal klanten de laatste twaalf maanden bijna zien verdubbelen naar 7500 en draait daardoor sinds het derde kwartaal van dit jaar break-even.

Naar eigen zeggen is BrightPensioen de enige aanbieder in Nederland die geen geld verdient aan het pensioenvermogen van de deelnemers, maar werkt met een jaarlijks vast lidmaatschapsbedrag. Commercieel directeur Sjaak Zonneveld (foto): “Zo blijft er meer over voor de deelnemers in hun pensioenpot. Het totaal belegd vermogen is in deze periode ook verdubbeld naar ruim 70 miljoen euro. De groei is niet alleen gerealiseerd doordat meer zzp’ers deelnemer werden, maar ook door een groeiend aantal werkgevers, inmiddels al 390, dat voor BrightPensioen kiest. Jonge bedrijven kiezen steeds minder voor een traditionele, collectieve pensioenregeling.”

Vast lidmaatschapsbedrag

Zonneveld: “We hebben niet alleen dit financiële omslagpunt bereikt, maar raken bij steeds meer zzp’ers, dga’s en andere mensen die zelf pensioen willen opbouwen, bekend als de club die het echt anders doet. Wij werken met een jaarlijks vast lidmaatschapsbedrag in plaats van een percentage van je opgebouwde pensioenpotje af te snoepen zoals andere partijen doen. Inmiddels is wel duidelijk dat onze aanpak op de langere termijn financieel veel gunstiger is voor het pensioenpotje.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.