BrightPensioen: ‘Crowdsurance in de lift’

0

De eerste en, naar eigen zeggen, ook enige combinatie in Nederland van een pensioen en een arbeidsongeschiktheidsvoorziening blijkt te voorzien in een behoefte onder zzp’ers. Inmiddels hebben 1000 BrightPensioen deelnemers gezamenlijk een vangnet gecreëerd met de crowdsurance oplossing van SharePeople.

Sjaak Zonneveld (foto), directeur BrightPensioen: “De samenwerking tussen deze twee social enterprises blijkt een waardevolle oplossing voor twee problemen waar veel zzp’ers tegen aanlopen: het risico op arbeidsongeschiktheid afdekken en een pensioen opbouwen. Veel zzp’ers sluiten geen AOV af bij een verzekeraar omdat ze dat te duur vinden, maar ze willen ook niet in een klassieke schenkkring vanwege de verplichte bijeenkomsten en het ziekmelden bij je eigen groep. Daarnaast weten veel zzp’ers dat ze een pensioen op zouden moeten bouwen maar stellen dat vaak uit.”

Zoektocht

“Zzp’ers die in hun zoektocht naar een goede oplossing voor een van deze twee problemen met BrightPensioen of SharePeople kennismaken, ontdekken dat ze twee vliegen in één klap kunnen slaan. 80% van de Bright-leden heeft iets geregeld om arbeidsongeschiktheid op te kunnen vangen. De groep deelnemers die dat bij SharePeople doet groeit stevig”, zegt Zonneveld.

Onderling delen

Deelnemers van BrightPensioen kunnen via SharePeople het arbeidsongeschiktheidsrisico voor de eerste twee jaar onderling delen met andere leden van BrightPensioen. Een deel van deze 1000 deelnemers laat het niet aangesproken ziektegeld doorstorten in hun eigen pensioenpotje. Zonneveld: “Waar een traditionele AOV gemiddeld enkele honderden euro’s per maand kost en schenkkringen gemiddeld 100 euro, zijn de deelnemers bij SharePeople gemiddeld 30 euro kwijt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.