Breder basispakket zorgverzekering in 2018

0

Het basispakket van de zorgverzekering wordt in 2018 opnieuw vergroot. Dit staat in het pakketbesluit waarmee de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Van Rijn (VWS) heeft ingestemd. In juni bespreekt het Tweede Kamer het voorstel.

Er verdwijnen volgend jaar geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed. Ook krijgen oncologiepatiënten die behandeld worden met immuuntherapie vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.

Meer behandelingen

Naast het jaarlijkse pakketbesluit met wijzigingen per 1 januari, stromen er ook gedurende het jaar nieuwe medicijnen en behandelingen het pakket in. Zo is het pakket de afgelopen tijd ook uitgebreid met onder andere nieuwe medicijnen tegen hepatitis C. En voorwaardelijk met een nieuwe behandeling van erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie bij ernstige verstopping van de darmen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.