Brede groei voor Scildon

0

In het jaar waarin de naam Legal & General van de gevel werd gehaald en plaats maakte voor Scildon, is de maatschappij in alle drie de segmenten waarop het zich richt gegroeid. Ook voor 2018 verwacht Scildon een verdere groei in alle drie de segmenten.

Bij collectief pensioen steeg het aantal onder beheer staande contracten in 2017 met 20%. Bij overlijdensrisicoverzekeringen werd, gemeten over nieuwe premie, een productiestijging van 7% geboekt. Ook de activiteiten op het gebied van vermogensopbouw (box 1 en box 3) vertoonden een sterke groei, schrijft Scildon in het jaarverslag. Eind 2017 bedroeg de solvabiliteit, gebaseerd op de Solvency II normen, 230%.

Productinnovaties

In de loop van 2018 worden nieuwe producten geïntroduceerd. De eerste in de rij is een nieuwe propositie op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen. Later volgen vernieuwingen op het gebied van beleggen en collectief pensioen. Bij alle productintroducties ligt de focus op een sterke vereenvoudiging van het acceptatie- en bemiddelingsproces, zowel voor de consument als voor de adviseur.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.