Brand New Day profiteert van nieuwe pensioenwet

0

Bij online pensioenbank Brand New Day werden vorig jaar 70.000 nieuwe rekeningen geopend, waardoor het totaal aantal rekeningen toenam tot 300.000 (+24%). Het totale klantvermogen groeide met 33% naar 6,4 mrd euro (2022: 4,8 mrd).

Klanten storten vooral veel meer door de nieuwe mogelijkheden die de nieuwe pensioenwet biedt. Zzp’ers en werknemers met een pensioentekort mogen volgens de nieuwe pensioenwet nu evenveel opzijzetten in een aanvullend pensioen (het extra pensioenpotje) als werknemers dat mogen in een bedrijfspensioen. Miljoenen Nederlanders hebben hierdoor in 2023 de ruimte – jaarruimte – gekregen om hun pensioen tot hetzelfde niveau aan te vullen als mensen met een bedrijfspensioen. Brand New Day stelt dat daarmee het maximale bedrag dat zij elk jaar via de jaarruimte fiscaal aftrekbaar opzij mogen zetten in een aanvullend pensioen, is gestegen van ongeveer 15.000 naar 35.000 euro.

BND: “Zowel zzp’ers als werknemers hebben massaal gebruik gemaakt van de verruimde belastingregels. Opvallend is dat niet alleen het totale nieuw gestorte vermogen op pensioenbeleggingsrekeningen in 2023 zeer sterk steeg (+51%) ten opzichte van vorig jaar, maar ook dat bestaande klanten maandelijks gemiddeld meer stortten. De gemiddelde maandinleg van bestaande klanten steeg na invoering van de Wet toekomst pensioenen met 40%.”

De nettowinst van Brand New Day is over 2023 uitgekomen op 21,5 mln euro (2022: 10,2 mln). De winst wordt volledig ingezet om het eigen vermogen van de bancaire activiteiten te versterken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.