Brand en explosies veroorzaken grootste schade

0

In de komende jaren zullen cyberrisico’s en de invloed van nieuwe technologieën een steeds grotere invloed krijgen op industriële schades. Toch blijven volgens het laatste onderzoek van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) brand en explosie de grootste claims veroorzaken voor verzekeraars en hun verzekerden.

De andere overgrote meerderheid van schades komt voort uit technische of menselijke fouten , hoewel natuurrampen zoals orkanen en bosbranden ook verwoestende schades hebben veroorzaakt in de laatste twee jaar.

58 miljard euro schade

In de laatste Global Claims Review onthult AGCS de top oorzaken van industriële schades in het grootzakelijk segment. Het onderzoek richt zich op meer dan 470.000 claims in meer dan 200 landen gedurende de laatste vijf jaar met een totale schadelast van ongeveer 58 miljard euro.

Geglobaliseerde bedrijfsomgeving

“Het rapport belicht de steeds grotere risico’s voor bedrijven en hun verzekeraars”, zegt Philipp Cremer, Global Head of Claims. “In de verstrengelde en geglobaliseerde bedrijfsomgeving van vandaag nemen financiële exposures toe als gevolg van geografische waardenconcentratie – vaak in hoge risicogebieden – en van het domino-effect van wereldwijde supply chains en netwerken. Als we kijken naar de toekomst, brengen nieuwe technologieën naast voordelen ook risico’s en schades met zich mee. Ze bieden echter ook de mogelijkheid om schades te voorkomen of te beperken en het proces rond schaderegeling voor onze klanten te verbeteren.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.