Brancheoverleg uniforme aanpak aflossingsvrij mislukt

0

NVB, Verbond van Verzekeraars, Adfiz en OvFD hebben in de afgelopen maanden overleg gevoerd om tot een efficiënte en klantgerichte samenwerking te komen in het aflossingsvrij-dossier. Adfiz laat vandaag weten dat het niet mogelijk is gebleken om generiek afspraken te maken voor de gehele sector.

In een reactie schrijft Adfiz: “Generiek afspraken zijn van belang omdat adviseurs met veel verschillende geldverstrekkers samenwerken. Afspraken over een uniforme invulling van de samenwerking (bijv. over klantbenadering, het delen van klantgegevens en de onderlinge terugkoppeling) dragen enorm bij aan een efficiënte aanpak. De geldverstrekkers gaan nu individueel verder om  de reeds bestaande individuele afspraken met adviseurs mogelijk te herijken. De banken hebben echter besloten dit overleg te verlaten. Dat zij uiteindelijk afzien van uniforme efficiënte samenwerking is een gemiste kans.”

Geeft actuele klantgegevens

Brancheorganisaties Adfiz en OvFD zullen adviseurs nu zonder de banken gaan ondersteunen om zelf op een zo efficiënt mogelijke manier invulling te geven aan hun klantbenadering in dit dossier. Omdat hiervoor actuele klantgegevens cruciaal zijn, roepen Adfiz en OvFD individuele banken op om in ieder geval deze gegevens te delen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.