Brancheorganisaties schetsen contouren SWO

0

Adfiz, OVFD en het Verbond van Verzekeraars hebben overeenstemming bereikt over een zogenaamd Referte-model voor de Samenwerkingsovereenkomst (SWO). Vertegenwoordigers van de brancheorganisaties zijn tevreden met het resultaat, dat zij als ‘best een taai proces’ omschrijven.

In een Memorandum of Understanding (MoU) hebben de brancheorganisaties vastgelegd wat het doel is van de afspraken, over welke zaken afspraken gemaakt moeten worden en wat de uitgangspunten voor die afspraken zijn. De gezamenlijke standpunten moeten nu per thema vormgegeven worden in artikelen. Voordat Adfiz, OVFD en het Verbond deze laatste slag maken, geven zij de markt tot en met vrijdag 28 november 2014 de gelegenheid om via het e-mailadres consultatie-modelswo@gmail.com te reageren op het document.

In het document worden 32 thema’s benoemd. Deze thema’s zijn verdeeld over de fases van de dienstverlening aan de klant: advies, bemiddeling en onderhoud. Een belangrijk thema voor de kwaliteit van dienstverlening is de informatieverstrekking ten aanzien van een lopende overeenkomst. Er zijn principe-uitspraken gedaan over hoe informatieverstrekking aan de klant dient te verlopen. Over het thema commercieel gebruik van klantgegevens hebben de brancheorganisaties geen overeenstemming bereikt. Afgesproken is ook de dialoog over dit onderwerp voort te zetten, en later te bezien of alsnog een gezamenlijk standpunt mogelijk is.

Het referte-model dat de partijen uitwerken bestaat uit 3 onderdelen: SWO met generieke afspraken; een format over te leveren service levels, waarover individuele partijen afspraken maken in een service level agreement; en tot slot een handboek met afspraken over procedures als premie-incasso en schaderegelingsbevoegdheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.