Brancheorganisaties informeren samen over eHerkenning

0

Het Verbond van Verzekeraars, Adfiz en de NVGA werken samen met SIVI om hun leden eenduidig te informeren over de transitie van het Digitaal Paspoort naar het nieuwe inlogmiddel eHerkenning. Communicatie richting de achterban wordt met elkaar afgestemd en er is een centrale informatiepagina.

Het Digitaal Paspoort is meer dan twintig jaar de branchestandaard voor inloggen in de verzekeringssector geweest. Vanwege veiligheidsredenen wordt de branchestandaard eind 2021 vervangen door eHerkenning. Deze B2B-authenticatie wordt ook buiten de verzekeringssector veel gebruikt. SIVI ontwikkelt en beheert standaarden voor digitaal zakendoen in de verzekeringsindustrie, verzuimsector en de pensioenbranche.

Online dienstverleners en gebruikers van het Digitaal Paspoort kunnen tot eind 2021 overstappen op het nieuwe inlogmiddel. Bij a.s.r. loggen sinds eind juni meer dan 200 kantoren met eHerkenning in op het adviseursportaal Cockpit. Daarmee is a.s.r. de eerste verzekeraar die live is gegaan met eHerkenning.

Gezamenlijke informatiepagina

De centrale informatiepagina waar de verschillende brancheorganisaties in hun communicatie naar doorverwijzen, bevat een stappenplan voor gebruikers en een stappenplan voor online dienstverleners. Ook staat op de pagina een overzicht van meest gestelde vragen en worden de belangrijkste begrippen toegelicht. Bij de informatiepagina ligt het accent op het waarom en wanneer van de migratie. Over het hoe en wat worden dienstverleners en gebruikers geïnformeerd via hun leveranciers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.