Branche zwemt 80.584 euro bijeen voor Stichting ALS

0

Met een bedrag van dik 80.000 euro heeft het zwemteam van Nationale Waarborg gisteren in Loosdrecht het hoogste bedrag voor Stichting ALS bijeen gezwommen van alle alternatieve Amsterdam City Swims die zondag individueel zijn gehouden.

Door corona kon de Amsterdam City Swim in de originele vorm dit jaar opnieuw niet doorgaan. Extra wrang voor Stichting ALS Nederland, omdat de Amsterdam City Swim naast de Tour du ALS (beklimming van de Mont Ventoux) hun belangrijkste sponsorevenement en inkomstenbron is. Omdat stoppen geen optie is, nam het team van Nationale Waarborg direct het besluit om dan maar zelfstandig het water in te gaan.

Compilatie van de dag

Video gemaakt door Marten Schoemaker

Blijdschap en emotie

Bekende en minder bekende namen uit de branche zwommen een tocht van twee kilometer. Ondanks het minder mooie weer waren er veel toeschouwers aanwezig om de 38 zwemmers aan te moedigen. Ondanks de lage temperatuur en de miezerregen voelde de dag warm aan.

Met een lach en een traan heeft de branche opnieuw bewezen dat het samen tot mooie dingen in staat is. Dit keer een cheque ter waarde van 80.584 euro voor onderzoek naar ALS.

Stoppen is geen optie

Antoinette Kalkman, organisator en directeur Nationale Waarborg: “Vallen evenementen als deze weg, dan stokt ook het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS. Dat mag niet gebeuren. Er worden namelijk serieuze meters gemaakt in het wetenschappelijk ALS centrum van het UMC Utrecht.

Twintig jaar geleden, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met ALS, lag de levensverwachting na diagnose tussen de een en drie jaar. Inmiddels is dat opgeschoven naar drie tot vijf jaar na de eerste verschijnselen.

Het lijkt een kleine vooruitgang, maar als je ALS hebt is elke extra maand een groot cadeau. De 1.500 patiënten in Nederland en 400.000 wereldwijd hebben geen tijd om te wachten op een volgend evenement. De klok tikt voor hen snoeihard door. Uitstel van acties remt ook hun levensverwachting. Daarom zijn wij er gisteren met het hele team de Loosdrechtse Plassen ingedoken.”

Tot volgend jaar in Amsterdam!

Onder het motto ‘We duiken er weer in’ geeft Nationale Waarborg een mooi vervolg aan het SwimforTim-project dat de afgelopen jaren samen met de FlexFront Groep bijna 450.000 euro heeft opgehaald ten behoeve van de bestrijding van de dodelijke spier- en zenuwziekte ALS.

Met de opbrengst gisteren in Loosdrecht is een nieuwe mijlpaal bereikt en de route naar de volgende mijlpaal ingezaaid. Volgend jaar duiken ze er weer in, voor Tim en alle anderen!

InFinance duikt er in

Naast Antoinette Kalkman doken ook Harrie-Jan van Nunen (VCN), Loek Peters (acteur o.a. Penoza), Jan Arie Timmermans (Bijnen Assurantiën), Romke Boschma (Liberty Mutual) het hele team van Hypotheek House Gorredijk en Nationale Waarborg, en vele anderen gisteren het water in om vier keer het parcours van 500 meter af te leggen. Het waren niet de beste weersomstandigheden, maar iedereen heeft zijn of haar doel gehaald.

De zwemmers werden op het water aangemoedigd door Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS. Na afloop overhandigde hij aan alle deelnemers hun welverdiende medaille. Extra trots waren wij op onze collega’s Ferry Roersma (Directeur Triple i, onze uitgever) en eventmanager Lisa Ettema.

ALS-magazine

Zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting ALS Nederland was ook het doel van het speciale magazine dat InFinance en Team Nationale Waarborg deze zomer in co-productie hebben gemaakt. In dit nummer vertellen de mensen van het ALS Centrum over het wetenschappelijke onderzoek dat zij doen naar ALS, maar ook het aangrijpende verhaal van Monique van den Hoorn. Zij is adviseur bij Zeevat Hypotheken en Verzekeringen in Apeldoorn. Monique is 34 jaar en kreeg in juni te horen: U heeft de spierziekte Primaire laterale sclerose (PLS). Zij was er gisteren ook bij in Loosdrecht om alle zwemmers aan te moedigen.

Geef deze speciale uitgave van InFinance de aandacht die het verdient. Alsnog een donatie doen aan het zwemteam ‘Wij duiken er weer in voor Tim en alle anderen’ zou natuurlijk heel fijn zijn.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.