Bovemij lijdt verlies van 15 miljoen euro

0

Bovemij behaalde over 2023 een voorlopig negatief resultaat van 15 miljoen euro. De omzet is ten opzichte van het voorgaande jaar op peil gebleven.

Volgens de verzekeraar staat het resultaat uit operationele bedrijfsvoering aanhoudend onder druk door brede marktontwikkelingen, waaronder de hoge inflatie die zowel van invloed is op de materiële schadelast als op letselschades, een toename in diefstal van elektrische fietsen en hogere externe personeelskosten door krapte op de arbeidsmarkt. “De inflatie raakt niet alleen de schadelast van het afgelopen boekjaar, maar ook schades die nog niet zijn afgehandeld en op de balans staan. Hierdoor was een extra eenmalige ophoging van de schadevoorziening met 18 miljoen euro nodig. Een sterk beleggingsresultaat heeft het negatieve resultaat uit bedrijfsvoering niet kunnen compenseren.”

Schadelast

“Om de schadelast beter te beheersen, zijn in lijn met de aangescherpte strategie diverse maatregelen genomen”, schrijft Bovemij. “De afhandeling van letselschades is versneld en de voorwaarden van fietsverzekeringen zijn aangescherpt. Daarnaast zijn de premies voor garageverzekeringen en voor verzekeringen van wagenparken met ingang van dit jaar verhoogd. Binnenkort worden ook de premies voor autoverzekeringen en voor fiets- en brommerverzekeringen aangepast. Premieverhogingen werken doorgaans vertraagd door op het resultaat, aangezien deze niet onmiddellijk effect hebben op lopende meerjarige verzekeringen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.