Bovemij in het rood vanwege verliezen op beleggingen

0

Ondanks een positief resultaat uit de bedrijfsvoering boekte Bovemij door een negatief rendement op beleggingen in aandelen, hypotheken en staatsobligaties in het eerste halfjaar een verlies 5 miljoen, tegen 41,9 miljoen een jaar eerder. Het resultaat uit de bedrijfsvoering bedroeg in het eerste halfjaar van 2022 ruim 22 miljoen euro, 10 miljoen dan in dezelfde periode in 2021.

In het eerste halfjaar van 2022 is het rendement op beleggingen 5% negatief, waarmee het beleggingsresultaat uitkomt op 27,1 miljoen euro negatief (eerste halfjaar 2021: 9,6 miljoen positief). CEO Hans Coffeng (foto): “Het negatieve resultaat uit beleggingen is het gevolg van de stijgende rente op de financiële markten waardoor de staatsobligaties en hypotheekfondsen waarin door Bovemij is belegd, sterk in marktwaardering zijn gedaald. Dit betreft ongerealiseerde, tijdelijke verliezen die de komende jaren zullen worden ingelopen. Daarnaast is in het eerste halfjaar van 2022 de waarde van onze aandelenportefeuille sterk gedaald als gevolg van wereldwijd dalende beurskoersen, terwijl de waarde van de aandelenportefeuille in het eerste halfjaar van 2021 juist steeg.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.