Bouwkundig voorbehoud standaard in koopcontract

0

Het bouwkundig voorbehoud staat vanaf 1 februari 2018 standaard in een koopovereenkomst. Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond hebben hierover overeenstemming bereikt met makelaarsorganisaties NVM, VBO en VastgoedPro. Het voorbehoud kan wel worden geschrapt.

Huizenkopers hoeven hierdoor niet meer met de verkoper en makelaar te onderhandelen om dit voorbehoud op te nemen. “Dat wordt straks omgedraaid: het bouwkundig voorbehoud staat dan standaard in de koopovereenkomst vermeld. Het moet echt worden doorgestreept als de verkoper een bouwkundige keuring niet toestaat. Of als de koper ervan afziet”, zegt Steven Wayenberg, juridisch beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. “Als de koper dit voorbehoud niet wordt gegund, dan is koper zich in ieder geval bewust van de mogelijke risico’s die dat met zich meebrengt.”

Bouwkundig voorbehoud

Met een bouwkundig voorbehoud kan de koop van een woning worden ontbonden als na onderzoek blijkt dat er ernstige gebreken zijn of als noodzakelijke herstelkosten boven een afgesproken maximum komen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.