Boosheid om besluit CDFD

0

Commissie CFD noemt de argumentatie van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) om de nieuwe toetstermen niet uit te stellen ‘niet geheel valide’. Bureau DFO noemt het standpunt van CDFD over toets-en eindtermen zelfs ‘beschamend’.

Hoewel het zeker tot en met 6 april niet mogelijk is om Wft-examens te boeken, worden aanpassingen in de Wft-examens per 1 april wel doorgevoerd. Voor kandidaten, die niet meer voor 1 april hun PE-examen af kunnen leggen, betekent dit dat zij zich zullen moeten voorbereiden op het nieuwe PE-examen.

Beschamende verklaring

Bureau DFO gebruikt stevige taal om het CDFD tot inkeer te laten komen. “Indachtig de oproep van de centrale overheid om in deze moeilijke tijd even flexibel te zijn, had verwacht mogen worden dat het CDFD zou besluiten tot een verlenging van de mogelijkheid om nog het oude examen te doen. Dat is helaas niet het geval. De CDFD heeft een beschamende verklaring uitgegeven die erop neerkomt, 1 april is 1 april en regels zijn regels. Elke verbinding met de samenleving en elke uiting van begrip voor de situatie waarin adviseurs op dit moment moeten werken ontbreekt.”

Extra tijdsinvestering

De Commissie Financiële Dienstverlening (CFD) stelt tegenover de juridische en toetstechnische redenen die CDFD hiervoor geeft, dat dit beluit een extra tijdsinvestering en studie inspanning vraagt van diegene die voor 01-04-2020 examen hadden willen doen. “Reëel is om op zijn minst de PE-termijn te verlengen voor die periode dat er geen examens kunnen worden afgenomen.”

Actualisering Wft-examens blijft 1 april

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.