Boetevrij oversluiten DSB hypotheek

0

Huizenbezitters met een eerste hypotheek bij DSB Bank kunnen vanaf 1 april 2020 altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen. Voor een tweede hypotheek of consumptief krediet kon al boetevrij (extra of volledig) afgelost worden. Dat schrijft Finqus – beheerder van de DSB-producten – op de website.

Finqus beheert sinds 1 januari 2018 de hypotheken, consumptieve kredieten en bijbehorende verzekeringen van klanten die in het verleden hun lening bij DSB Bank hebben afgesloten. Er worden door Finqus geen nieuwe leningen verstrekt en het is ook niet mogelijk om van de bestaande leningen geldopnames te doen of leningen te verhogen. De twee curatoren van DSB Bank hebben een zetel in de Raad van Commissarissen van Finqus BV, dat een 100% dochtermaatschappij is van DSB Bank.

Voorwaarden negeren

Klanten die in de Algemene Voorwaarden van hun overeenkomst zien staan dat er wel een boete verschuldigd is bij een (extra) aflossing, stelt Finqus gerust. “Ook in dat geval berekenen wij vanaf 1 april 2020 geen boeterente.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.