Boekwinkels verkopen premietegoed FBTO

1

Volgende week start FBTO met de verkoop van prepaid premiekaarten via de 82 boek- en tijdschriftenwinkels van AKO. De kaarten worden voorzien van premietegoed voor verschillende verzekeringen. Om het tegoed te verzilveren en de verzekering af te sluiten is de Smart2Cover app nodig.

Het betreft een pilot waarin de verzekeraar samenwerkt met Smart2Cover. Dit bedrijf maakt het mogelijk om verzekeringen te verkopen in het offlinekanaal met prepaid kaarten. De klant koopt bijvoorbeeld een kaart met 6 euro tegoed voor een doorlopende reisverzekering van FBTO. In de Smart2Cover app vult hij vervolgens de benodigde gegevens in en kiest de verzekering die bij hem past. Het tegoed van de kaart wordt verrekend met de premie. Het resterende tegoed wordt automatisch gebruikt voor de volgende maandpremie, die vervolgens maandelijkse wordt afgeschreven. Nadat de aanvraag met succes is afgerond, volgt binnen een paar minuten de digitale polis via e-mail en is er dekking.

Doorlopende reis- en fietsverzekering

Op de balie in de AKO-winkel staat vanaf volgende week een display met kaarten met premietegoed voor verschillende verzekeringen. FBTO start met de doorlopende reis- en fietsverzekering. In een later stadium volgen de kortlopende reisverzekering en de buitenhuisverzekering voor waardevolle spullen buiten de deur. Met de proef hoopt de verzekeraar veel te leren over deze nieuwe vorm van distributie. De verzekeraar wil onderzoeken hoe de klant deze vorm van distributie ervaart, aan welke producten hij via dit kanaal behoefte heeft en welke doelgroep hierdoor aangesproken wordt.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.