BNY Mellon wordt custodian BPF Schilders

0

BPF Schilders heeft BNY Mellon aangesteld als custodian en beleggingsadministrateur voor haar totale belegde vermogen.

Naast de bewaarneming van effecten zal BNY Mellon voor het fonds de beleggingsadministratie, de toezichthouderrapportage, de performancemeting en de controle van beleggingsmandaten verzorgen.

Bedrijfstakpensioenfonds

BPF Schilders is het bedrijfstakpensioenfonds voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf in Nederland. Momenteel heeft het fonds 109.600 deelnemers en een belegd vermogen van 8 miljard euro.

Lokale dienstverlening

“Een custodian die een lokale dienstverlening kan bieden, ondersteund door een grote, wereldwijde organisatie, was voor ons essentieel in de keuze voor BNY Mellon”, zegt Dick Vis, werkgeversvoorzitter van het fonds. “BNY Mellon levert een sterke basis om samen in vertrouwen te kunnen overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel (WTP).” BNY Mellon is in Nederland marktleider op het gebied van effectenbewaring en beleggingsadministratie. Zij bedient op dit moment ruim een derde van de totale Nederlandse institutionele markt. Wereldwijd is het de grootste custodian met een bewaard vermogen van 45.7 biljoen dollar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.