BNP Paribas Cardif BE-NL trekken samen op

0

Christophe de Longueville is de nieuwe CEO van BNP Paribas Cardif in Nederland. Hij is de huidige CEO van de Belgische tak en gaat nu beide landen aansturen. Ook worden de banden met de andere BNP Paribas-entiteiten in Nederland aangehaald. Marieke van Zuien wordt voor beide landen de nieuwe CCO.

Deze aanpassing van de bestuurslaag is volgens het bedrijf een eerste stap in de realisatie van een nieuwe strategie: krachten bundelen om synergie te creëren en gemeenschappelijke projecten te ontwikkelen. Door ook nauwer samen te werken met de andere BNP Paribas-entiteiten in Nederland, hoopt De Longueville in de toekomst (nog) meer potentieel in de Nederlandse markt te benutten.

Digitale transformatie

De Nederlandse Bank heeft de aanstelling van de Belg goedgekeurd. Daarmee bestaat de statutaire directie van BNP Paribas Cardif in Nederland nu uit Christophe de Longueville (CEO), Marieke van Zuien (CCO) en Wim Eikelboom (CFO).

In België was De Longueville onder andere verantwoordelijk voor de digitale transformatie van het bedrijf en voor de introductie van het Customer Centric-programma.

Misschien heeft Valentijnsdag er iets mee te maken dat de aankondiging van de innige samenwerking tussen beide landen vandaag wereldkundig wordt gemaakt, maar de benoeming van De Longueville is op papier ingegaan per 1 februari 2020.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.