BNP Paribas AM/Dynamic Credit lanceert duurzaam hypotheekfonds

0

Op 29 september is het BNP Paribas Dutch Residential Mortgage Fund gelanceerd. Dit hypotheekfonds is naar eigen zeggen uniek op duurzaamheidsgebied omdat het als enige aanbieder in de markt bindende selectiecriteria hanteert.

Dynamic Credit, dochteronderneming van BNP Paribas Asset management en beheerder van het fonds, financiert alleen woningen met energielabel D of lager wanneer deze een concreet verbeterplan naar label C of hoger aanleveren.

Energieverbruik

Jan-Lodewijk Roebroek, CEO bij BNP Paribas Asset Management in Nederland: “Het energieverbruik van woningen is verantwoordelijk voor een significant deel van de totale uitstoot van Nederland. Verlaging daarvan is cruciaal en kan door efficiënter energiegebruik of overschakelen op andere vormen van energie. Het verduurzamen van de woningvoorraad is een belangrijke doelstelling uit het Klimaatakkoord voor de gebouwde omgeving, maar dreigt uit zicht te raken. Tegelijkertijd zoeken institutionele beleggers mogelijkheden om impact te maken met hun beleggingen. Met het BNP Paribas Dutch Residential Mortgage Fund brengt Dynamic Credit de vergroeningssopgave en marktvraag bij elkaar: het verduurzaamt de Nederlandse woningenmarkt en voorziet in de duurzame beleggingsbehoefte van institutionele beleggers.”

bijBouwe

Het hypotheekfonds krijgt een lichtgroene (artikel 8) SFDR-classificatie. De hypotheken in het fonds worden verstrekt vanuit het bijBouwe hypotheeklabel, dat Dynamic Credit zelf beheert. Consumenten die financiering zoeken voor een woning met energielabel D of lager worden alleen geholpen als zij een verbeterplan aanleveren voor de verduurzaming van de woning naar energielabel C of hoger. De daarvoor benodigde investering wordt verstrekt vanuit een bouwdepot naar gelang het verbeterplan wordt uitgevoerd. Deze monitoring vergroot de kans op daadwerkelijke realisatie van het verbeterplan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.