BNG Bank ziet nettowinst dalen

0

BNG Bank heeft de nettowinst in 2023 zien dalen van 300 naar 254 miljoen euro.

Desondanks is CEO Gita Salden (foto) tevreden over het behaalde resultaat. “Ondanks de geopolitieke spanningen, een aantal faillissementen van buitenlandse banken en de afkoelende economie behaalde BNG Bank in 2023 sterke financiële resultaten. Door onze solide financiële positie konden we onze marktleidersrol als financier van de publieke sector goed vervullen. Vooraanstaande ratingbureaus waardeerden BNG Bank in 2023 opnieuw op het hoogste ratingniveau. Op basis hiervan was de bank het gehele jaar in staat om op gunstige condities financiering aan te trekken in diverse valuta voor de korte en lange termijn.”

Renteresultaat

Salden: “BNG Bank heeft in 2023 goede financiële resultaten behaald. Het renteresultaat bedroeg 563 miljoen euro, 82 miljoen meer dan in 2022. Over het verslagjaar 2023 hebben we een nettowinst gerealiseerd van 254 miljoen euro tegen 300 miljoen in 2022. Hoewel de nettowinst positief beïnvloed is door het gestegen renteresultaat, is deze lager dan in 2022 door een lager resultaat financiële transacties uit hoofde van de liquiditeitsportefeuille. De portefeuille langlopende kredieten is in 2023 met 1,2 miljard gestegen tot 89,2 miljard euro.”

Vooruitzichten 2024

“BNG Bank heeft de eigen strategie vastgelegd in ‘ons kompas naar impact’. Het hoofddoel van deze strategie blijft dat de bank zich als belangrijkste kredietverstrekker in het publieke domein zal blijven inzetten voor het socialer en duurzamer maken van Nederland. We willen impulsen blijven geven aan de ESG-prestaties van de klanten en de bank zelf. Dat doen we door het verstrekken van kredieten en het delen van kennis in nauwe samenwerking met de klanten”, zegt Salden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.