BND lijfrente-uitkering op basis van sparen

0

Brand New Day introduceert een lijfrente-uitkering op basis van sparen. Het product is voorlopig alleen via de onafhankelijke adviseur af te sluiten. De online pensioenbank accepteert voor dit product ook klanten die in een ander land binnen de Europese Economische Ruimte (EER) wonen of daar belastingplichtig zijn. 

Volgens BND kunnen deze consumenten momenteel nergens terecht als zij een bancaire lijfrente op basis van sparen willen hebben. Bij de Europese Economische Ruimte horen alle EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.

Flexibele voorwaarden

Er kan bij de lijfrente-uitkering op basis van sparen gekozen worden voor een betaling per maand, kwartaal, halfjaar en jaar. Indien de klant dit wenst, kan de eerste betaling met maximaal 12 maanden na aanvang van de lijfrente-uitkering worden uitgesteld. BND verwacht dat het product in de loop van 2020 ook direct via de eigen website afgesloten kan worden.

Foto: Brand New Day sloot onlangs al de eerste lijfrente-uitkering op basis van sparen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.