BND koersvast op stijgende lijn

0

Brand New Day-groep zag vorig jaar het totaal aantal klanten met 12% stijgen naar 284.600. Het door die klanten toevertrouwde vermogen stijgt met 38% naar 3,5 miljard euro. Het aantal particuliere klanten is met 9.800 toegenomen tot 157.800. De netto groepswinst neemt met 55% toe tot 3,5 miljoen euro.

Kalo Bagijn, ceo en oprichter van Brand New Day, verwacht ook de komende vijf jaar nog explosief te kunnen groeien. “Enerzijds omdat we de vruchten gaan plukken van onze investeringen in het verleden in nieuwe pensioenmarkten en pensioenproducten. Zo bieden we sinds 2019 naast pensioen-beleggingsproducten ook pensioen-spaarproducten aan, een markt die enorm groot is en waar we nu hard op groeien. En anderzijds groeit door alle maatschappelijke onrust over ons pensioen het pensioenbewustzijn van Nederlanders.”

Impact coronacrisis

De financiële impact van de coronacrisis voor Brand New Day is afhankelijk van de lengte en nasleep van de crisis. Daar kan Bagijn op dit moment dus nog weinig over te zeggen. “Omdat de hele technologie van Brand New Day in de cloud is gebouwd, kunnen medewerkers vanaf elke locatie met een computer hun werk doen en klanten helpen. De dienstverlening en alle processen lopen daarom onveranderd door, ook al werken bijna alle medewerkers van Brand New Day vanaf 13 maart vanuit huis en zit er bijna niemand meer op kantoor.”

Bedrijfsonderdelen

Brand New Day-groep bestaat uit de bedrijfsonderdelen BND Vermogensopbouw (100% deelneming), BND Premiepensioeninstelling (‘PPI’, 50% deelneming), BND Levensverzekeringen (100% deelneming), BND Bank (100% deelneming) en BND Diensten (100% deelneming). Aan de nettowinst van 3,5 miljoen in 2019 werd door de bedrijfsonderdelen als volgt bijgedragen: Vermogensbeheer (+ € 3,7 mln), PPI (50% van + € 2,1 mln), Levensverzekeringen (+ € 0,2 mln), Diensten (+ € 0,1 mln) en Bank (- € 1,5 mln).

BND verwacht dit jaar een winstgevend bankbedrijf te realiseren. Zowel BND Bank als BND Vermogensopbouw bieden nu rekeningen aan voor particulieren. Eind 2020 wordt gestart met het omzetten van alle klanten van Vermogensopbouw naar de Bank, waarna het bedrijfsonderdeel Vermogensopbouw zich helemaal gaat richten op het beheren van de BND-beleggingsfondsen.

De totale omzet van de groep stijgt in 2019 met 12% naar 14,0 miljoen, de kosten met 7% naar 10,7 miljoen euro. Het aantal deelnemers dat via een bedrijfspensioen BND-klant is stijgt in 2019 met 21.600 naar 126.800. Het aantal bedrijven dat bij BND een pensioenregeling afsloot, stijgt vorig jaar met ruim 1.100 naar ruim 5.000.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.