BND financiert verhuurhypotheken

0

De nieuwe vastgoedfinancier Build verstrekt hypothecaire financieringen voor huurwoningen aan professionele vastgoedinvesteerders. Online pensioenbank Brand New Day is als eerste institutionele belegger aangehaakt. Build richt zich op investeringen tussen de twee en tien miljoen euro.

Build werd begin 2020 opgericht en richt zich op een segment waar voor vastgoedinvesteerders op het moment niet veel te kiezen is. “In de segmenten van de financieringsvolumes tot twee miljoen euro is het wel druk met aanbieders. Bij grotere financieringen roeren de banken zich, hoewel zij hun marktpositie zien slinken door wet- en regelgeving en de verplichting om meer kapitaal te moeten aanhouden. Op de vastgoedmarkt voor huurwoningen in de middenhuur is er door deze factoren een groeiende behoefte aan alternatieve financiers”, vertelt Reinier Visser, directeur Build.

De vastgoedfinancier wil jaarlijks 300 tot 400 miljoen euro uitzetten bij professionele vastgoedinvesteerders. Op die manier wil Build binnen drie jaar een portefeuille opbouwen van 1 miljard euro.

Strenge acceptatievoorwaarden

Door uitsluitend met Nederlandse vastgoedinvesteerders in zee te gaan en duidelijke afspraken te maken over het verhuren van woningen beoogt Build de verhuurmarkt transparanter te maken en voor doorstroming te zorgen. Naast de verhuurhypotheek voor professionals bekijkt het ook de mogelijkheid om in de toekomst de bouw van huurwoningen te financieren.

“Wij vinden dat iedereen recht heeft op een fijn en betaalbaar thuis, zegt Visser, die meteen opmerkt dat de krapte op de Nederlandse woningmarkt ook veel misstanden veroorzaakt. “Het begrip huisjesmelker is niet voor niets gemeengoed geworden. Met een strikt CDD-beleid, een cap op maximale huur, geen kamerhuur en strenge acceptatievoorwaarden willen wij bijdragen aan een markt die malafide praktijken uitsluit. Door met uitsluitend in Nederland gevestigde vastgoedinvesteerders te werken kunnen we daar ook beter controle op uitoefenen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.