BMW levert stroom terug aan eigen woning

0

Een volgeladen batterij van de BMW i3 (met een netto capaciteit van 37,9 kWh) kan een huis twee dagen van gebruiksstroom voorzien, uitgaande van een gemiddeld gebruik van 11 kWh per dag. De test die dit uitwees maakt deel uit van een groter internationaal project van BMW.

Voor de praktijktest leverde BMW een speciaal aangepaste BMW i3 en laadpaal, Eneco eMobility installeerde en testte de technische installatie bij een klant thuis. De elektrische rijder kon direct de BMW-autobatterij als energiebuffer inzetten. Onderzocht is de technologie van bi-directioneel laden, waarmee een auto zowel kan opladen als stroom terug kan leveren aan het elektriciteitsnet óf, zoals in dit geval, een huis.

BMW doet vroegtijdig internationaal onderzoek naar het gehele ecosysteem van bi-directioneel laden en wat dit voor de klant kan betekenen. Door op te laden als de elektriciteit relatief goedkoop is en deze te gebruiken als de elektriciteit duurder is, kun je volgens dit deelonderzoek per jaar tot wel 850 euro besparen met bi-directioneel laden. Er wordt nog onderzocht wat de effecten zijn van bi-directioneel laden op de autobatterij.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.