Blue Sky Group winnaar PensioenWegwijzer

0

Voor de zevende keer is donderdag 4 november de PensioenWegwijzer uitgereikt aan een organisatie uit de financiële sector met het meest innovatieve praktijkvoorbeeld om pensioenkeuzes makkelijker te maken. De prijs werd door de jury namens platform Wijzer in geldzaken uitgereikt aan Blue Sky Group in de Grote Kerk in Den Haag.

Houda Stitou (foto) nam de prijs in ontvangst namens Blue Sky Group voor hun initiatief ‘Deelnemers als beste pensioenwegwijzer’. De jury noemde de aanpak ‘overtuigend in z’n eenvoud’ en roemde het initiatief vanwege ‘de kracht van de deelnemer en het gebruik van het netwerk’.

Pensioencommunicatie

De uitreiking vond plaats tijdens een inspiratiebijeenkomst voor vernieuwende pensioencommunicatie met als thema: nieuwe manieren om over je oude dag te praten. De bijeenkomst werd georganiseerd door Wijzer in geldzaken samen met de Pensioenfederatie, Verbond van Verzekeraars en Netspar in het kader van de Pensioen3daagse. Onderdeel van het programma was de finale van de PensioenWegwijzer 2021 waarin vijf finalisten streden met live pitches.

Een persoon zoals ikzelf

Blue Sky Group dong mee met een methode die er op gericht is om de deelnemer zelf in te zetten in de pensioencommunicatie. “Mensen vertrouwen informatie van ‘een persoon zoals ikzelf’ veel meer dan van een autoriteit of instantie en zijn veel eerder geneigd om die persoon te volgen”, zegt Stitou. “Dat inzicht gebruiken we door de deelnemer in te zetten als wegwijzer voor de keuzes in het pensioenfonds. De deelnemer zelf is ons nieuwe, innovatieve middel. Door influencers met een groot bereik onder de deelnemers te scouten en te ondersteunen met communicatiemiddelen pakt Blue Sky dit op een eigentijdse manier aan.”

Publieksprijs voor Geldvinder

Dit jaar werd voor de tweede keer de PensioenWegwijzer Publieksprijs uitgereikt op basis van een stemronde in de zaal, met aanwezige professionals uit de financiële sector. Met een ruime meerderheid van de stemmen is de PensioenWegwijzer Publieksprijs gegaan naar Geldvinder van APG. Geldvinder is een applicatie die bestaat uit drie belangrijke onderdelen die samenwerken om iedereen financieel gezonder te maken. Een fitmodel, bedoeld om de financiële situatie van de gebruiker te meten, een fittest op basis van een aantal te beantwoorden vragen en concrete acties die voortvloeien uit de eerste twee componenten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.