BLG WoonDebat 2020

0

BLG Wonen faciliteert op 9 november het digitale WoonDebat 2020 met als thema ‘Waar een wil is, is een woning?’. Er wordt door verschillende partijen gedebatteerd over ontwikkelingen en oplossingen op de woningmarkt, die moeten leiden tot een toegankelijke woningmarkt voor iedereen.

Tijdens deze tweede editie van het Woondebat nemen onder meer Rijksadviseur Daan Zandbelt, stedelijk econoom Jeroen van Haaren, wethouders uit diverse gemeenten en BLG-directeur Frank Soede de kijker mee langs visies, praktijkervaringen en concrete actiepunten. “Een gesprek over de vraag hoe we de toegankelijkheid van de woningmarkt kunnen vergroten”, schrijft Frank Soede in de uitnodiging. “Maar ook hoe we meer aandacht kunnen hebben voor duurhuurders, die financieel steeds verder klem komen te zitten. Zij zitten vaak vast in dure huurwoningen. Door de hoge huurprijs kunnen ze lastig sparen om een eigen huis te kopen en daarmee vermogen op te bouwen. Een vicieuze cirkel waar ze zonder hulp van anderen vaak niet uit komen.”

BLG zal tijdens het Woondebat praktijkervaringen delen uit de pilot met de huurverklaring. Het WoonDebat 2020 ‘Waar een wil is, is een woning?’ is op 9 november van 13.00 tot 14.00 uur online te volgen. Aanmelden kan hier.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.