BLG-pilot huurverklaring gestart

0

BLG Wonen is met ruim 1.300 duurhuurders de pilot rond de huurverklaring gestart. Tijdens de pilot wordt naast het inkomen en de waarde van de woning ook gekeken naar het betaalgedrag. Na afloop wordt de huurverklaring geëvalueerd door alle betrokkenen.

Tijdens het WoonDebat in mei van dit jaar kondigde BLG Wonen de ‘huurverklaring’ aan als reactie op de vraag van veel duurhuurders waarom zij wel een hoge huur mogen betalen, maar geen woning kunnen kopen met lagere maandlasten. Met de huurverklaring kan een huurder aantonen dat hij, mede op basis van gedragen huurlasten uit het verleden, zijn hypotheeklasten nu en op termijn kan betalen. Dat betekent dat naast het inkomen en de waarde van de woning ook wordt gekeken naar het betaalgedrag.

De pilot duurt in principe een half jaar, maar stopt eerder als er aan 40 duurhuurders een hypotheek is verstrekt op basis van de huurverklaring. Bij een succesvolle pilot wil BLG Wonen de huurverklaring landelijk introduceren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.