Blauwtrust neemt minderheidsbelang in Romeo FD

0

Blauwtrust Groep (BTG) zal een minderheidsbelang verwerven in Romeo Financiële Diensten door het belang van Aegon Growth Capital Fund over te nemen. Hiermee wordt de toekomstige groei van het bedrijf verder ondersteund. Financiële voorwaarden van de voorgenomen transactie worden niet bekend gemaakt.

BTG, opgericht in 1985 en gevestigd in Capelle aan den IJssel, is een toonaangevende onafhankelijke Nederlandse speler op het gebied van hypotheekservicing en -distributie. De groep is actief in alle onderdelen van de hypotheekwaardeketen via:

  • De Hypotheker: de grootste onafhankelijke hypotheekbemiddelaar van Nederland met een netwerk van franchisenemers met 178 vestigingen door het hele land;
  • Conneqt: dit creëert en distribueert hypotheeklabels via een netwerk van onafhankelijk adviseurs. Dit zijn 1450 rechtstreekse relaties en ruim 4000 relaties via acht serviceproviders. De vijf hypotheeklabels van Conneqt zijn Hypotrust, IQWOON, Robuust, HollandWoont en Clarian Wonen;
  • DMPM: een snelgroeiend platform dat directe investeringen in de Nederlandse hypotheekmarkt mogelijk maakt voor institutionele beleggers, met een actieve portefeuille van meer dan 11 miljard euro;
  • Quion: de grootste onafhankelijke servicer van woninghypotheken en consumptieve kredieten in Nederland met meer dan 80 miljard euro aan vermogen onder beheer.

Ambitie

Ferdinand Veenman, CEO van Blauwtrust Groep: “BTG is de enige dienstverlener met een full-service aanbod van investeerder tot consument. Onze ambitie is om op alle onderdelen van de hypothecaire waardeketen actief te zijn, zodat we onze dienstverlening optimaal kunnen vormgeven. Wij hebben vastgesteld dat serviceproviders een waardevolle schakel kunnen zijn tussen intermediairs en geldverstrekkers. Met hun klantgerichte bedieningsconcepten, ondersteund met eigen softwareoplossingen heeft Romeo FD afgelopen jaren dit bewezen en heeft het daarmee een goede basis voor verdere groei. Dit minderheidsbelang geeft ons de mogelijkheid om toegang te krijgen tot dit onderdeel van de waardeketen en tevens te onderzoeken hoe we de dienstverlening voor beide klantgroepen verder kunnen verbreden en verbeteren.”

Intensieve samenwerking

Martin Keegstra (foto), CEO en medeoprichter van Romeo: “Romeo en BTG hebben al sinds 2015 een intensieve samenwerking met elkaar. Wij zijn dan ook zeer content met het aantreden van Blauwtrust Groep als medeaandeelhouder. Met behoud van onze autonomie kunnen we onze gezamenlijke kennis van distributie, hypotheekprocessen en automatisering delen, wat ons in staat stelt onze dienstverlening naar het intermediair en geldverstrekkers verder door te ontwikkelen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.