BKR sluit zich aan bij de Week van het geld

0

Naast de langdurige samenwerking met Nibud sluit Stichting BKR zich nu ook aan bij de Week van het geld, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Bestuursvoorzitter Peter van den Bosch: “De missie van Wijzer in geldzaken sluit naadloos aan op onze missie. Beiden willen het financieel welzijn in Nederland bevorderen.”

Volgens Van den Bosch maakt BKR zich hard voor een financieel gezond Nederland, door het voorkomen van problematische schulden, door te ondersteunen bij fraudepreventie en door het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. “Het is onze missie om te voorkomen dat Nederlanders door schulden in de problemen komen. Kredietregistratie is een onmisbaar onderdeel als het gaat om preventie van schuldenproblematiek. Zonder die data ontbreekt inzicht en is het slecht te beoordelen of iemand door een krediet in de problemen kan komen. Daarnaast helpt onze stichting gemeenten om op tijd hulp te kunnen bieden aan inwoners. Zo worden grotere schuldproblemen voorkomen.”

Omgaan met geld

Stichting BKR neemt een actieve rol tijdens de Week van het geld. Van den Bosch: “Tijdens deze week geven de medewerkers van Stichting BKR gastlessen aan kinderen op de basisschool, met het lesmateriaal van Wijzer in geldzaken. Door kinderen op jonge leeftijd te leren omgaan met geld, leggen zij een basis om op volwassen leeftijd goede beslissingen te nemen over hun geldzaken.”

Koningin Máxima

De Week van het geld vindt plaats van 23 tot en met 27 maart en wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd. Koningin Máxima verricht op maandagochtend 23 maart in de Kunsthal Rotterdam de opening. Bij de opening zijn ook minister Hoekstra van Financiën en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media aanwezig.

Sinds 2010 is het doel van deze nationale projectweek om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Thuis en in de klas. Ook dit jaar verzorgen medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten weer ruim 5.500 gastlessen en workshops op scholen door het hele land. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op weekvanhetgeld.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.