BKR registreert minder nieuwe hypotheekachterstanden

1

Het aantal huiseigenaren dat kampt met een betalingsachterstand op hun hypotheek is opnieuw fors afgenomen. Op 1 oktober hadden bijna 80.000 kredietnemers een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op hun hypotheek. Een half jaar eerder waren dat er nog bijna 86.000.

Dat is ruim 7% in zes maanden tijd, zo blijkt uit de nieuwe Hypotheekbarometer van BKR. In het derde kwartaal kregen 1.750 nieuwe kredietnemers te maken met een betalingsachterstand van minimaal drie maanden. Ook daar is sprake van een daling. In het tweede kwartaal kwamen er nog bijna 2.100 nieuwe kredietnemers met een achterstand bij en in het tweede kwartaal van 2018 ging het om iets meer dan 2.600 kredietnemers.

Historie

In juli 2015 kende het aantal mensen met een hypotheekachterstand zijn piek. Op dat moment hadden ruim 113.000 kredietnemers een betalingsachterstand op het aflossen van hun hypotheek. Sindsdien daalt het aantal mensen met betalingsproblemen gestaag. Op 1 oktober 2017 hadden bijna 91.000 mensen een betalingsachterstand en binnen een jaar tijd is dit aantal met bijna 11.000 afgenomen. BKR verwacht dat het aantal huiseigenaren met een problematische betalingsachterstand op hun hypotheek de komende tijd verder afneemt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.