Binnen 48 uur gestolen fiets terug

0

Om fietsdiefstal tegen te gaan introduceert de ANWB de Blijven Fietsen Verzekering. Fietsbezitters die deze verzekering afsluiten, weten dat zij in geval van diefstal de eigen fiets weer terugkrijgen. Lukt dat niet binnen 48 uur dan krijgen ze een nieuwe.

De bond werkt hiervoor samen met duizend fietsendealers, die een zender in de fiets plaatsen, en met FRIS Nederland (Find Recover & Insurance Service), die de opsporing verzorgt en daarvoor speciale opsporingsteams inzet. Fietseigenaren kunnen via de ANWB Fietsenapp de zender activeren en daarmee de opsporing in gang zetten.

Binnen 48 uur

Het systeem is door de bond uitvoerig getest en succesvol gebleken. Mocht de fiets niet binnen 48 uur wordt teruggevonden, dan is de fietsbezitter verzekerd van een andere, nieuwe fiets. De ANWB verwacht dat door het opsporingssysteem te koppelen aan de fietsverzekering dat leden zich vrijer zullen voelen in het fietsgebruik van hun vaak dure fietsen. Ook verwacht de ANWB dat fietsen – eenmaal voorzien van dit opsporingssysteem – minder diefstalgevoelig zullen zijn. De bond maakt gebruik van een bewezen techniek van KPN. Dankzij een speciale zender is een fiets namelijk vrijwel altijd terug te vinden.

Gestolen e-bikes

Het aantal fietsdiefstallen blijft stijgen. Vorig jaar ontving de ANWB 2200 claims van gestolen e-bikes, een groei van 16% ten opzichte van het jaar daarvoor. Deze stijging is grotendeels te danken aan de populariteit van e-bikes. In 2017 vonden bijna 79.000 geregistreerde fietsdiefstallen plaats. Dit aantal is volgens de bond in werkelijkheid nog veel hoger, aangezien er in slechts 25% van de gevallen aangifte wordt gedaan.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.