Bijna 5.000 geslaagden opleiding Adviseur Duurzaam Wonen

0

Het doel van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen om eind 2020 ten minste 80% van alle hypotheekadviseurs op te leiden in duurzaam wonen komt steeds dichterbij. Ruim 4.950 adviseurs zijn al geslaagd voor de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen.

Op basis van cijfers van de opleiders Lindenhaeghe, Hoffelijk, Impact, Dukers&Baelemans en NibeSVV rapporteert IG&H elk kwartaal een update van de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen. Het aantal inschrijvingen is in het tweede kwartaal met 21% toegenomen en staat nu op 5.980. Dit is een toename van 58,6% ten opzichte van het eerste kwartaal toen het Sectorcollectief werd gelanceerd.

IG&H: “De doelstelling van het Sectorcollectief is dat eind 2020 ten minste 80% van de hypotheekadviseurs de opleiding gevolgd heeft.  In totaal zijn er ca. 10.000 adviseurs, wat betekent dat al zo’n 60% van alle adviseurs is opgeleid en dat er nog ruim 2.000 adviseurs moeten worden opgeleid om de doelstelling te behalen.”

Sectorcollectief Duurzaam Wonen

Tachtig geldverstrekkers, intermediairs, opleiders en instanties maken sinds april van dit jaar via het Sectorcollectief Duurzaam Wonen, verduurzaming integraal onderdeel van hun dienstverlening. Door deze krachtenbundeling hoopt de sector het draagvlak onder hypotheekadviseurs te vergroten, met als uiteindelijk doel dat zij hun klanten actief adviseren en stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen te treffen.

Met de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen worden adviseurs in staat gesteld om nog betere klantgesprekken over woningverduurzaming te kunnen voeren. Door de krachtenbundeling hoopt de sector de kennis en het draagvlak onder hypotheekadviseurs te vergroten, met als uiteindelijk doel dat zij hun klanten actief adviseren en stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen te treffen.

Opleiding Adviseur Duurzaam Wonen

De opleiding Adviseur Duurzaam Wonen is oorspronkelijk een gezamenlijk initiatief van Rabobankgroep en CMIS Franchise (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur), die de opleiding sinds vorig jaar aan de eigen adviseurs aanbieden.

De e-learning Adviseur Duurzaam Wonen is via het Sectorcollectief Duurzaam Wonen voor alle hypotheekadviseurs beschikbaar. De opleiding wordt aangeboden door Dukers&Baelemans, NIBE-SVV, Lindenhaege en Hoffelijk Financieel. Het vraagt een tijdsinvestering van drie uur en wordt afgerond met een toets. Een Erkend Financieel Adviseur krijgt na afronding van deze E-learning 3 SEH PE B-punten. Er is ook een opleiding over verduurzaming voor medewerkers die geen hypotheekadvies geven. Meer informatie over het collectief en de opleidingen is te vinden op adviseurduurzaamwonen.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.