Bijna 460.000 huishoudens hebben geen inboedelverzekering

0

In Nederland heeft bijna 94,5% van alle huishoudens een inboedelverzekering. Uitgaande van 8,3 miljoen huishoudens betekent het dat bijna 460.000 huishoudens geen inboedelverzekering hebben. De cijfers zijn afkomstig van Hart van Nederland en vorige week bekendgemaakt.

Het televisieprogramma heeft een eigen panel dat bestaat uit zo’n 40.000 leden. Dagelijks wordt een deel van dat panel uitgenodigd voor een onderzoek. Dit keer met een wel heel opmerkelijke aanleiding, schrijft het Verbond van Verzekeraars op zijn website.

Niet verplicht, wel nodig

Uit het onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat vooral jongvolwassenen tot en met dertig jaar geen inboedelverzekering hebben. De Consumentenbond raadt echter iedereen aan om er eentje af te sluiten. “Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel nodig. Je hebt dan iets om op terug te vallen als je brand of overlast krijgt. Of als er bij jou thuis wordt ingebroken”, vertelt de Consumentenbond op de website van Hart van Nederland.

Lees hier het artikel en/of zie de reportage.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.