Bijna 110.000 adviesgesprekken De Hypotheker

0

De Hypotheker heeft in 2020 verschillende van de eigen historische records gebroken. Ruim 7,5 miljoen bezoekers vonden relevante informatie op de website en de vestigingen ontvingen in totaal bijna 110.000 bezoekers, waarvan een groot deel ook online is geadviseerd.

De Hypotheker zag vorig jaar het totaal aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning met ruim 11% stijgen. Het aantal hypotheekaanvragen voor het oversluiten van de hypotheek of het verbeteren van de woning steeg met 50% explosief.

2021

In haar verwachtingen voor 2021 wordt rekening gehouden met de nodige onzekerheid door de coronacrisis. Al is Menno Luiten, commercieel directeur van De Hypotheker, over een aantal ontwikkelingen duidelijk. “We verwachten, op grond van de informatie die wij nu hebben, dat de rente voorlopig op een laag niveau blijft. Dit komt mede door het herstelfonds van de Europese Unie en het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank. Dit zorgt voor rust en stabiliteit op de financiële markten en heeft een neerwaarts effect op de rente. Bovendien lijkt de prijzenslag onder hypotheekaanbieders, mede ingegeven door de aanhoudende instroom van funding, zich ook in 2021 voort te zetten waardoor de druk op rentetarieven verder aanhoudt. Het woningtekort neemt in 2021 verder toe. Dit samen met de aanhoudende lage rente zal naar onze verwachting niet leiden tot een daling van de huizenprijzen in 2021.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.