Bij Woonnu direct voordeel op nog te realiseren A-label

0

Woonnu is een pilot gestart waarbij de klant al direct de rentekorting krijgt die hoort bij het nog te realiseren energielabel A. Voor de labelsprongen die hiervoor nodig zijn krijgt de klant een jaar de tijd, waarbij verduurzamingspartner Susteen garandeert dat de labelsprong binnen die tijd te realiseren is.

In 2020 lanceerde Nationale-Nederlanden Bank het groene hypotheeklabel Woonnu. De zelfstandige dochteronderneming heeft zichzelf ten doel gesteld dat duurzamer wonen voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom zijn bij Woonnu alle energielabels welkom, waarbij voor energielabel C het ‘normale’ rentetarief geldt. Voor de rodere labels geldt een opslag, voor de groenere labels (tot en met A++++) een korting. Die opslag moet ervoor zorgen dat deze huizenbezitters zich gestimuleerd voelen om een of meerdere labelsprongen te maken. Dat begint al bij de aanvraag van een Woonnu hypotheek. Bij de aanvraag wordt via tooling inzichtelijk gemaakt welke maatregelen nodig zijn om minimaal energielabel A te halen. Zo is ook direct duidelijk wat dit betekent voor de Woonnu Hypotheek. Na het huisbezoek van Susteen ontvangt de klant het woningverbeterplan. Dat geeft inzicht in kosten, opbrengsten en besparingen, met de garantie dat dit klopt. Op het moment dat de klant het nieuwe definitieve energielabel kan overleggen, ontvangt hij direct de bijbehorende rentekorting.

Lees hier het hele interview met Patricia Plass, CEO van Woonnu.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.