Bij ABN Amro toetsen op NHG-normen 2023

0

Vanaf 29 november kunnen adviseurs bij ABN Amro hypotheekaanvragen indienen tegen de NHG-voorwaarden & -normen van 2023. Dit verzoek moet wel duidelijk worden aangegeven op de aanvraag en het bindend aanbod wordt in dat geval pas in 2023 uitgebracht. Voor starters kan dit interessant zijn.

Per 1 januari 2023 wijzigen de voorwaarden & normen van NHG. Zo gaat de kostengrens voor NHG met EBV omhoog naar € 429.300 en de kostengrens voor NHG zonder EBV omhoog naar € 405.000. De grens voor vrijstelling van de overdrachtsbelasting gaat omhoog naar € 440.000 en bij twee aanvragers wordt voortaan 100% van het lagere toetsinkomen meegenomen (dit was 90%). In beide gevallen geldt dit ook voor aanvragen zonder NHG. Op basis van een advies van Nibud zijn ook de financieringslasttabellen aangepast. Alle aanpassingen zijn hier te vinden.

Toetsen op basis van normen 2023

Adviseurs die tussen 29 november en 1 januari bij ABN Amro al een hypotheekaanvraag willen laten toetsen op basis van de nieuwe normen van 2023, moeten daarvoor in het vrije tekstveld van de aanvraag renteaanbod de omschrijving ‘Normen 2023’ meenemen. Alleen dan toetst ABN Amro op de nieuwe normen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.