Bianca Tetteroo volgt in 2021 Willem van Duin op

0

Willem van Duin treedt in april 2021 terug als voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea. Bianca Tetteroo, de huidige vicevoorzitter, wordt dan benoemd als zijn opvolger. Tegelijkertijd zal Chief Financial Officer Michel Lamie de rol van vicevoorzitter op zich nemen.

Willem van Duin begon zijn loopbaan bij Achmea in 1987. Hij bekleedde vervolgens diverse posities bij Achmea onder meer bij de divisies Zorg, Schade, Intermediair en Direct. Hij trad in januari 2004 toe tot de Raad van Bestuur van Achmea. In oktober 2008 werd hij benoemd tot vicevoorzitter en in februari 2009 tot voorzitter.

Terugkijkend op die lange Achmea-periode zegt hij onder andere: “Mijn gehele werkzame leven heb ik mij met volle energie, overgave en plezier ingezet voor Achmea en de maatschappelijke rol die wij als coöperatieve verzekeraar willen vervullen. In lijn met de veranderende wensen van onze klanten, is ook Achmea in hoog tempo veranderd en zo tot op de dag van vandaag relevant. Er staat nu een geheel andere groep met een duidelijke strategie voor de komende jaren, waardoor ik met een gerust hart mijn functie als bestuursvoorzitter kan overdragen.”

Bianca Tetteroo

Bianca Tetteroo is bedrijfskundige en registeraccountant en maakte in 2009 de overstap naar Achmea waar zij onder meer tussen 2012 en 2015 voorzitter van de divisie Pensioen & Leven was. Zij trad in juni 2015 toe tot de Raad van Bestuur en werd in januari 2020 benoemd tot vicevoorzitter.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.