Bewolkte zomer voor beleggers

0

Het afgenomen vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers is duidelijk van invloed op de verwachtingen voor de AEX. Voor de komende maand wordt rekening gehouden met een kleine daling van 0,8%. Op de langere termijn zijn beleggers echter weer wat positiever gestemd.

Dat blijkt uit de Binck Beleggersbarometer. De komende drie maanden wordt een zeer beperkte toename van 0,1% voor de AEX voorzien.

Terwijl de AEX sinds de piek eind mei met bijna 5% wegzakte daalde ook het vertrouwen van beleggers van 4,3 naar 3,0 (op een schaal van -10 tot +10). Dat is fors lager dan de 6,2 waarop de barometer begin dit jaar piekte. De oplaaiende internationale handelsoorlog en de situatie in Italië zijn hier mede debet aan.

Favoriete aandelen

RELX en ASR zijn op dit moment binnen de AEX en AMX de favoriete aandelen onder beleggers. Air France KLM voert de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aan. De populariteit van de begin dit jaar nog in trek zijnde techsector nam ook verder af. Particuliere beleggers geven momenteel de voorkeur aan de energiesector, met de pharma-industrie op een tweede plaats.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.