Betalingsachterstanden kredieten stabiliseren

0

Het afgelopen halfjaar is het aantal mensen met een betalingsachterstand op een afgesloten lening stabiel gebleven. Dat is redelijk uniek. Bij andere betalingsverplichtingen stijgen de achterstanden juist.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen BKR Kredietbarometer. In totaal zijn er nu nog 777.788 mensen met een betalingsachterstand op een lening, nagenoeg evenveel als een half jaar geleden. De afgelopen jaren stegen de betalingsachterstanden op leningen juist.

Volgens BKR zijn er meerdere oorzaken die de ontwikkeling kunnen verklaren. “Consumenten zijn door de economische crisis terughoudender geworden om nieuwe leningen aan te gaan, de zorgplicht vanuit kredietverstrekkers zorgt ervoor dat leningen minder makkelijk worden verstrekt en kredietverstrekkers reiken consumenten in de problemen eerder de helpende hand.”

Uit onderzoek blijkt dat het aantal huishoudens met een betalingsachterstand bij de fiscus, een huurachterstand of betalingsachterstanden bij zorgverzekeraars en energieleveranciers toeneemt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.