Betaalpauze op maat bij NN

0

In navolging op andere partijen biedt ook Nationale-Nederlanden een betaalpauze op maat voor hypotheekklanten die door de coronacrisis hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen. De betaalpauze maakt overigens deel uit van een reeds bestaande set van regelingen die de bank al langer aanbiedt aan hypotheekklanten met financiële problemen.

Maatwerk kan volgens de geldverstrekker bijvoorbeeld betekenen dat er drie maanden geen hypotheeklasten betaald hoeven te worden, maar die periode kan ook korter of langer zijn. Nationale-Nederlanden biedt de mogelijkheid voor uitstel van betaling ook voor klanten met een consumptief krediet.

Ervaring opgedaan

Marcel Zuidam, CEO Nationale-Nederlanden Bank: ‘We krijgen momenteel dagelijks verschillende vragen van klanten die zich zorgen maken over hun hypotheeklasten. Vooral van ondernemers en zzp’-ers die direct de gevolgen merken van de coronacrisis. We hebben tijdens de kredietcrisis veel ervaring opgedaan met het ondersteunen van klanten die financiële problemen hebben. Deze ervaring komt ons goed van pas bij het helpen van mensen die nu geraakt worden. Het gaat hierbij altijd om maatwerk.”

 

Omdat het tijdelijk aflossingsvrij maken of het niet kunnen betalen van de rente gevolgen kan hebben voor de aftrekbaarheid van de hypotheekrente doen mensen er verstandig aan om contact op te nemen met hun adviseur.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.