Bestuurswissel Nh1816 markeert einde van een tijdperk

0

Dit jaar blazen algemeen directeur Lex Verëll en commercieel directeur Cas Verhage van Nh1816 beiden 65 kaarsjes uit en verlaten zij in de loop van 2023 de organisatie. De zoektocht naar een nieuwe CEO is gestart. Die zal samen met de huidige CFRO Rémon Chattellon het nieuwe Nh1816-bestuur vormen.

Na de benoeming zal de tweehoofdige statutaire directie samen met het Management Team en de medewerkers de organisatie verder verstevigen en uitbouwen. Nieuwe initiatieven zoals online marketing ondersteuning van het intermediair en intensievere focus op productontwikkeling moeten de positie van Nh1816 Verzekeringen de komende jaren verder verstevigen. Cas Verhage blijft ook na zijn vertrek als commercieel directeur later dit jaar, voorzitter van de Stichting Goede Doelen Nh1816.

Lex Verëll en Cas Verhage

Lex Verëll werk al 42 jaar bij Nh1816, waar hij in 1981 begon als schademedewerker. Hij is sinds 1999 directievoorzitter van de verzekeraar uit Oudkarspel. Directielid Verëll neemt in dat jaar samen met Cas Verhage, die afkomstig is van DAS Rechtsbijstand, de leiding van Nh1816 over van IJs Feller en Philippe Laureau. Samen hebben zij de kleine verzekeringsmaatschappij naar een middelgrote maatschappij geloodst, met de wortels diepgeworteld in het intermediaire distributiekanaal. In 2013 werd de 1 miljoenste polis afgesloten.

In dat jaar werd ook de Coöperatie Nh1816 opgericht en wijzigde de statutaire naam naar Nh1816 Verzekeringen. In 2019 trad de toenmalig financieel directeur Rémon Chattellon als CFRO toe tot de statutaire directie, die vanaf dat moment drie leden telt. Dagelijks staan 180 Nh1816 medewerkers in contact met meer dan 800 local hero’s (adviseurs) en de ruim 500.000 verzekerden.

Nieuwe CEO stapt in grote schoenen

De nieuwe CEO moet uit het juiste hout gesneden zijn en daarbij wordt de lat hoog gelegd, lezen we in de vacature. “Nh1816 Verzekeringen is een succesvolle organisatie die in de afgelopen decennia is vormgegeven door twee bestuurders die de organisatie gaan verlaten. Dit legt in de goede zin van het woord een stevige druk op de nieuwe CEO om samen met de CFRO en het MT de organisatie verder door te ontwikkelen. Daarmee is het een boeiende positie voor een ondernemende nuchtere commerciële bestuurder die toe is aan een eindverantwoordelijke positie in een succesvol bedrijf.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.