Bespaar meer dan €3.000 op uw uitvaartverzekering

0

De initiatieven om te besparen op verzekeringsproducten schieten de laatste maanden als paddenstoelen uit de grond.

Independer claimt in commercials dat zij verzekeraars tegen elkaar uitspeelt; en onlangs werd het vernieuwende Hoyhoy geïntroduceerd, waarbij de van origine Braziliaanse Aart de luiaard de verzekeringswereld letterlijk op zijn kop zet. Het moet niet gekker (en leuker) worden! Of toch?

Een oplettende consument zal gemerkt hebben dat het thema besparen op de uitvaartverzekering verrassend onderbelicht is gebleven. De besparingsinitiatieven richten zich vrijwel altijd op schadeverzekeringen, terwijl er bij uitvaartverzekeringen juist forse besparingen te realiseren zijn.

Volgens Vollebregt Verzekeringen, één van de meest actieve uitvaartverzekeringsspecialisten van Nederland, is de gemiddelde besparing die gerealiseerd kan worden zelfs 3.000 tot 5.000 over de looptijd van de uitvaartverzekering. Maar hoe is dit mogelijk?

De besparingsmogelijkheid hangt allereerst samen met het wettelijk provisieverbod voor complexe producten dat in 2013 in werking is getreden. Het provisieverbod komt er – kort gezegd – op neer dat de kosten van advies en bemiddeling niet meer in de premies van veel verzekeringen verwerkt mogen worden.

Bij uitvaartverzekeringen scheelt dit al snel een paar euro per tientje dat iemand betaalt. Verder zijn de tarieven van uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen inmiddels aangepast aan de toegenomen levensverwachtingen.

Nu rest de vraag welke ambassadeur uit het Braziliaanse Amazonegebied zich zal ontfermen over de vele Nederlanders met te dure uitvaartverzekeringen. Wellicht is de tijd rijp voor de introductie van Rogier de tapir, met zijn flinke neus voor het besparen op de uitvaartverzekering.

Vollebregt Verzekeringen helpt mensen besparen op uitvaartverzekeringen en is onder meer de initiatiefnemer van de onlangs gelanceerde website Uitvaart-verzekering.nl, de grootste onafhankelijke website over uitvaartverzekeringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.