Beschadigd Thanatos in andere handen

0

CFD heeft de gesprekken met Thanatos uitvaartdiensten afgerond. De directie heeft tijdens deze gesprekken spijt betuigd voor de inschattingsfout die zij heeft gemaakt en de tumult die dat heeft veroorzaakt in de markt. Het concept wordt per 1 januari 2015 verkocht aan een andere marktspeler.

Als belangenbehartiger voor financieel dienstverleners ging de CFD in september in gesprek met Thanatos, een initiatief van Vollebregt Beheer uit Nijmegen. De werkwijze van Thanatos uitvaartdiensten bleek volgens de bevindingen van het televisieprogramma Tros Radar ronduit misleidend. “Dit is zo schadelijk voor onze branche, die zo hard werkt aan een beter imago. Dit moet tot de bodem worden uitgezocht”, aldus CFD-voorzitter Edwin Herdink destijds in een reactie.

Thanatos heeft inmiddels aangekondigd het concept per 1 januari 2015 te verkopen aan een andere marktspeler. Herdink heeft respect voor die beslissing: “Ik hoop dat uit deze affaire de les wordt getrokken dat er zeer hoge eisen worden gesteld aan onze branche en dat we er alles aan moeten doen om consumenten te laten zien dat we verantwoordelijkheid nemen als er zaken misgaan.”

Inschattingsfout
Thanatos heeft volgens de CFD tijdens de gesprekken tevens verklaard dat alle klachten nu zijn opgelost. De klanten zijn hierbij op hun eerste verzoek terugbetaald en dat aanbod geldt ook voor klanten die mogelijk nog willen opzeggen. Directeur Maurice Vollebregt van Thanatos: “Wij hebben een inschattingsfout gemaakt, en dat spijt ons zeer, zeker nu er zo veel tumult in de markt is ontstaan. Ik hecht er echter aan te benadrukken dat onze intenties goed waren en dat we al voor de uitzending van TROS Radar in actie waren gekomen.”

CFD heeft vastgesteld dat er in het aangepaste concept ook nog verbeterpunten zitten om de transparantie te bereiken die van de branche wordt verlangd. Die verbeterpunten zijn in de vorm van een rapport aan Thanatos overhandigd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.