Bereidstellingsprovisie a.s.r. naar dagberekening

0

In de hypotheekofferte noemt a.s.r. de bereidstellingsprovisie (bij verlenging geldigheidsdatum hypotheekofferte) voortaan per verlengde dag. Door niet langer bereidstellingsprovisie per verlengde 30 dagen te rekenen – wat gebruikelijk is in de markt – maar per verlengde dag, is de klant voordeliger uit.

De hypotheekverstrekker maakt deze stap vandaag wereldkundig, maar heeft deze vorige week al genomen. Per 17 september heeft a.s.r. de bereidstellingsprovisie voor het hypotheeklabel WelThuis namelijk al aangepast naar 0,005% per verlengde dag. Voorheen betaalden klanten 0,2% bereidstellingsprovisie per verlengde 30 dagen. Een hypotheekofferte van a.s.r. is 90 dagen geldig. Na deze 90 dagen volgt een automatische verlenging met maximaal 150 dagen. Het bedrag van de bereidstellingsprovisie wordt bij verlenging berekend over elk leningdeel waarvan de rente is gestegen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.