Benoeming Ombudsvrouw Pensioenen

0

Henriëtte de Lange (49) wordt per 1 januari 2019 de nieuwe Ombudsvrouw Pensioenen. Zij volgt Ombudsman Piet Keizer op die met pensioen gaat. Op dit moment is De Lang voorzitter van pensioenfonds HaskoningDHV en heeft ze bij verschillende pensioenfondsen zitting in de raad van toezicht.

De Ombudsman Pensioenen is onafhankelijk en bemiddelt in klachten en geschillen over de uitvoering van een pensioenreglement. De ombudsman wordt op verzoek van de pensioenkoepels benoemd door de SER, dit met het oog op onafhankelijkheid. De benoeming is voor een periode van vijf jaar, met de eenmalige mogelijkheid van herbenoeming voor eenzelfde periode.

Henriëtte de Lange

Henriëtte de Lange stond aan de wieg van de Stichting Pensioenkijker. Deze stichting  kwam tot stand in samenwerking met meer dan 15 stakeholders in de pensioenwereld, waaronder de Ombudsman Pensioenen. Verder heeft Henriëtte de Lange bij een verzekeraar en verschillende pensioenfondsen gewerkt en in besturen van pensioenfondsen gezeten.

Volgens Gerard Riemen, algemeen directeur van de Pensioenfederatie, is Henriëtte de Lange als geen ander in staat om de vaak complexe pensioenmaterie te vertalen naar heldere en begrijpelijke communicatie en beschikt zij over een groot probleemoplossend vermogen. Riemen: “Kortom, de juiste vrouw op de juiste plaats!”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.