Beloning verkort doorlooptijd FlexFront

0

Het met FlexFront samenwerkend intermediair werkt sinds januari van dit jaar met FAST. De serviceprovider waardeert de dossierprijs sindsdien op basis van kwaliteit, loyaliteit en snelheid. Die aspecten laten sinds de introductie een significante verbetering zien. FlexFront introduceert een app met FAST-functionaliteiten en een Klantportaal.

In het FAST Loyaliteitsprogramma wordt de adviseur geholpen om de juiste documenten correct en in een keer goed aan te leveren. Hoe beter een adviseur dit doet, hoe lager de dossierprijs. Door de intensieve begeleiding via infotorials en kwaliteitsrapportages per dossier, laat het gemiddelde First Time Right percentage dit jaar al een verbetering zien van 84.1% naar 88.2%.

Doorlooptijd sneller

De gemiddelde doorlooptijd van het FlexFront acceptatieproces is hierdoor al afgenomen van 27.6 naar 25.4 dagen. De top 100 kantoren wisten de doorlooptijd zelfs met 3 dagen te verkorten. “Vanuit de HDN-data blijkt dat de gemiddelde doorlooptijd van het hypotheekacceptatieproces in Nederland momenteel 35.2 dagen bedraagt. De periode tussen het uitbrengen van het rente-aanbod en de fase ‘compleet dossier’ slokt hiervan het grootste gedeelte op, namelijk 28.9 dagen. Een dossier compleet is bij FlexFront 28% sneller dan het HDN-gemiddelde”, aldus de serviceprovider in een toelichting.

Introductie app en klantportaal

De adviseur kan vanaf nu in de Appstore ook de FlexFront app downloaden, waarin de functionaliteiten van het FAST programma zijn opgenomen. De adviseur kan real time via de app volgen welke dossiers die dag finaal akkoord zijn gekomen en wat de status is van de lopende dossiers. Bovendien ziet de adviseur de kwaliteitsupdates in zijn loyaliteitsklasse en kan er via de app gecommuniceerd worden met de acceptatie-afdeling.

Daarnaast introduceert FlexFront naast het Adviseursportaal ook een Klantportaal. Dit portaal biedt de adviseur de mogelijkheid om zijn klant inzicht te geven in de status van zijn dossier. De klant kan hierin ook zelf de benodigde documenten voor de hypotheekacceptatie uploaden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.