Beleggersvertrouwen opnieuw lager

0

De licht dalende lijn van het beleggersvertrouwen heeft zich ook in de maand september doen gelden. De ING BeleggersBarometer komt met een stand van 141 vier punten lager uit dan in augustus. De piek lag met 150 punten in mei van dit jaar. Daarna ging het vertrouwen bergafwaarts.

De daling wordt volgens ING veroorzaakt doordat opnieuw minder beleggers een waardegroei van hun beleggingsportefeuille zien. De verwachtingen voor de komende maanden zijn wel positief. 60% van de ondervraagde beleggers verwacht een verbetering van de economische situatie van Nederland en ruim de helft (52%) van hen verwacht dat de waarde van hun beleggingsportefeuille in de komende 3 maanden zal stijgen.

82% van de Nederlandse beleggers vindt het leuk om met beleggen bezig te zijn, ruim een derde vindt het zelfs erg leuk. De helft van de beleggers (54%) checkt minimaal wekelijks zijn of haar eigen beleggingen, ruim een kwart doet dit zelfs dagelijks. Beleggers die in beheer beleggen checken dat minder vaak.

Eindstand AEX

De beleggers verwachten dat de AEX dit jaar afsluit met een stand onder de 500 punten, namelijk 496. De voorzichtige houding onder beleggers zorgt er ook voor dat de meeste beleggers (45%) het nog steeds de beste tijd vinden om in minder risicovolle sectoren te beleggen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.