BeleggersFair nog groter succes dan verwacht

0

Vele beleggers zijn bijeen in de Amsterdamse RAI op de eerste editie van de BeleggersFair, de afsluiting van de Week van de Belegger. Ook in de RAI zijn beleggingsexperts en vermogensbeheerders bijeen op de The Asset Conference en hypotheekadviseurs bij de bijeenkomst van de Hypotheek Business Club.

De bezoekers hoorden bij de opening van de BeleggersFair dagvoorzitter Jort Kelder samen beleggingsspecialisten Cees Smit (Today’s Groep), Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Han Dieperink (Rabobank) de gelijktijdige beursgang van het aandeel ABN Amro analyseren. Het aandeel (17,75 euro bij de opening van de beurs) deed het op dat moment goed.

Een saai dividendaandeel
Echter niet alle experts waren even enthousiast. “Een saai dividendaandeel”, aldus Martine Hafkamp, die er weinig groeipotentie in zag. “Als kleine belegger kun je er weinig mee.” Han Dieperink was het daar niet mee eens (ook de Rabobank bevindt zich onder de aandeelhouders). Hij vond dat er duidelijk veel gedaan was om de beursgang goed te laten verlopen en vond de prijs van het aandeel ‘niet duur’.

De drie experts wilden nog wel wat tips en visies meegeven aan de beleggers deze dag. Dieperink vindt dit een gunsitige periode om te beleggen, gezien de huidige strategie van de Centrale banken. Hafkamp raadde vooral aan te kijken naar obligaties. En Cees Smit waarschuwde om op te passen met high yields.

Beursgoeroes
Na de opening gingen de bezoekers de beursvloer op. Hier konden ze deelnemen aan vele masterclasses en plenaire sessies, kijken bij spannende debatten in de ring waar de battles van Bull versus Bear werden gehouden, snelcursussen volgen en luisteren naar de Gouden Tips van de talrijke beursgoeroes.

Eén conclusie kan na deze succesvolle BeleggersFair getrokken worden: het zal niet de laatste editie zijn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.