Beleggers verwachten meer overnames

0

Na de recente overname van Sandd door PostNL verwacht 60% van de beleggers de komende tijd meer overnames. Men denkt dan vooral aan KPN (7%), Blokker (5%) of PostNL zelf (3%). Eén op de zes beleggers belegt bewust in potentiële overnamekandidaten.

De stemming onder Nederlandse beleggers is nog net zo positief als in februari. De ING BeleggersBarometer stijgt deze maand met 2 punten naar 122. Beleggers zagen de waarde van de eigen beleggingsportefeuille stijgen en verwachten ook voor de komende maand een verdere stijging. Ook over de AEX blijft men optimistisch. Uitgaande van een AEX van 541 begin maart voorspellen de beleggers dat deze in mei vergelijkbaar zal zijn, namelijk 544 punten.

Overnames

Beleggers die denken dat er binnenkort weer overnames zijn, beleggen vaker (22%) in een overnamekandidaat. Zij denken bovendien vaker dan de anderen dat Shell, Galapagos, Ahold en TomTom ook kans maken dit jaar overgenomen te worden. Bob Homan, hoofd ING Investment Office: “De in dit onderzoek ondervraagde beleggers noemden ook Wessanen als overnamekandidaat en dat is inmiddels bewaarheid. Er is begin maart een bod op Wessanen gedaan.” Ook bij Blokker kregen de ondervraagde beleggers vandaag gelijk.

Duurzaam beleggen

Net als 2,5 jaar geleden geeft een derde van de beleggers aan over duurzame beleggingen te beschikken. Twee derde van de beleggers denkt dat duurzaam beleggen ook echt effect heeft, al is dat effect minimaal. Een kwart van de beleggers denkt dat duurzaam beleggen überhaupt geen effect heeft. Thuis zuiniger omgaan met energie draagt het meeste bij aan een duurzame wereld, denken beleggers. Een vijfde denkt daarnaast dat zonnepanelen op de eigen woning en minder vaak vliegen het meest effect hebben. Beleggers hebben het minste vertrouwen in elektrische auto’s. Slechts 4% denkt dat dit bijdraagt aan een duurzame wereld.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.