‘Beleggers positiever dan in november’

0

Met de jaarwisseling in zicht en de massale vaccinatiestart aanstaande zijn beleggers in december opnieuw positiever over de financiële markten dan een maand eerder. Dat blijkt uit de BinckBank Beleggersbarometer van december, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Particuliere beleggers beoordelen het beursklimaat deze maand met een +3,4 (op een schaal tussen -10 en +10). Flink hoger dan de +1,6 in november, terwijl optimisten en pessimisten in oktober nog in evenwicht waren. Een op de vijf beleggers geeft een 7 of hoger, terwijl slechts 1% een -7 of lager geeft. Gevraagd naar hun mening over lokale en internationale markten verwachten Nederlandse beleggers dat de AEX de komende maand met een kleine 3% en de S&P 500 met een dikke 2% zullen aantrekken.

Techsector

De meningen over Shell blijven verdeeld, want het bedrijf voert zowel het lijstje met bij voorkeur te kopen als bij voorkeur te verkopen aandelen aan. ASML en Prosus zijn ook populair bij beleggers. De techsector is voor beleggers nog steeds de populairste sector om in te investeren, al duikt Tesla voor het eerst in de geschiedenis van deze barometer op in de top-3 van bij voorkeur te verkopen aandelen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.